Treenausta

Treenausta

Korona ja sen tuoma töiden vähentyminen laittoi miettimimään, mitä kaikkea sellaista voisi osata, josta joku saattaisi vaikka maksaakin. Vanhoja piirtämistaitoja tuli hieman verryteltyä kustomoitujen akustotaulujen kanssa, joten ajattelin kokeilla myös maalaustaitojen verestämistä ja tehdä muraalin.

Linkkikuva YouTubeen.
Timelapse-videoon tiivistetty parin päivän projekti.

Kotona on jo pienen pintaremontin aika, joten sopivia harjoittelukohteita löytyi. Yllä olevalla videolla näkyvä on kolmas työ, pari ensimmäistä (alla) menivät enemmänkin tekniikkaharjoituksena ja välineisiin tutustumisena (pintaremontti on vielä vaiheessa, ruskeat sävyt vaihdetaan kun ehditään).

Ensimmäinen harjoitustyö rakentui musiikin ja kirjallisuuden teemoilla. ”Tanssivat” akustotaulut ovat omaa tuotantoa, niitäkin tehdään tilauksesta.
Toinen harjoitustyö sai teemaksi ajoneuvot. Keltainen valikoitui tehosteväriksi, koska sitä oli käytetty jo yhden huoneen maalauksessa.

Näissä töissä varsinaista kynillä piirtämistä on vähemmän, sillä sapluunat sekä heijastettavat kuvat suunnittelen tietokoneella. Mutta vanhasta kokemuksesta on hyötyä koska sapluunoita ei saa täydelliseksi käsin leikkaamalla – aina jää paikattavaa ja täydennettävää.

Sapluunalla saa perusmuodot hyvin kohdilleen, mutta pienemmät yksityiskohdat joutuu paikkailemaan käsin.

Vanhasta kokemuksesta lienee voi puhua, jos piirtämistä ja maalaamista on harrastanut jo peruskoulussa:

Vesivärityö, lohikäärme
Vesivärityö, peruskoulu

Muraalien myötä taisin palata todella vanhan harrastuksen pariin – vesi- ja öljyväreihin en ole koskenut sitten peruskouluiän. Hiili, lyijykynät ja tussit toimivat teininä luomisen välineinä, kunnes parikymppisenä niidenkin tilalle tuli kamera.

Hiilipiirros
Kuvituskuva, lyijykynäpiirroksia
Luonnoksia, lyijykynä
Samainen luonnostelusessio, mutta pikapiirtämistä tussilla.
Lyijykynäpiirros

Näin jälkikäteen hieman harmittaa, että kamera korvasi kynät. Jos olisi jatkanut piirtämistä aktiviisesti näihin päiviin saakka, olisi saattanut kehittyäkin. Yllä olevan puun ja alla olevan synttärikortin välillä on 20 vuotta hukkaan heitettyä harjoitteluaikaa. Jopa osa lyijykynistäkin on vielä samoja.

Synttärikortti leffanörtille

Mutta katsotaan, josko seinämaalauksista löytyisi uusi vaihe tähän tekemiseen. Ainakin niiden luominen on yhtä hauskaa kuin piirtäminen aikoinaan.