Omanlaista – sisustustaulut ja origamituotteet

Omanlaista – sisustustaulut ja origamituotteet

Omanlaista on käsitöidemme esittelykanava. Tuotteitamme ovat sisustustaulut ja origamipohjaiset sisustustuotteet, joita käyttäisimme (ja käytämmekin) itse. Taustalla ovat yrityksemme S.M.A.R.T. Thinking ja Tehosta. Teemme tuotteita lähinnä tilauksesta, jotta ne sopivat ostajalleen. Joitakin varastotuotteita saattaa satunnaisesti olla myynnissä, niitä esitellään Facebook-sivulla.

Kaija on erikoistunut origameihin ja aivoja aktivoiviin tuotteisiin. Paperi sopii erinomaisesti sisustamiseen sopivien pienesineiden raaka-aineeksi. Tuotteissa leikkivät geometriset muodot ja erityisesti modulaariset (=useasta osasta koostuvat) tuotteet haastavat aivoja.

Paperista saa origamitekniikoilla vaikka lyhtyjä led-kynttilöille.

Paperista pystyy tekemään myös tauluja, suuria ja pieniä. Näyttävät taulut ovat haastavia tehdä, mutta valon ja varjon leikki niiden pinnalla on vaivan arvoista. Suuren taulun tekoon kuluu päiviä, sillä esimerkiksi miura-tekniikalla toteutettuna paperia taitellaan satoja, joskus jopa yli 1 000 kertaa. Kaija on yksi harvoja kyseistä tekniikkaa osaavia Suomessa.

Taulu Miura-tekniikalla. Koko 116*89 cm.

Origamitekniikkaa hyödynnetään myös muissa taulumalleissa. Esimerkiksi kuvassa olevat pyramidimallit on valmistettu käsin taitelluista paperipyramideista, jotka on liimattu akustolevyille. Yhdessä taulussa on n. 150 yksittäistä osaa. Taustalevy valitaan tarkoituksen mukaan.

Myös pyramiditaulussa valon ja varjon leikki herättää taulun eloon. Sopivaan paikkaan aseteltuna taulu ”muuttaa muotoaan” auringonvalon mukaan. Taulujen koko 60*60 cm.

Origamipohjaisten taulujen lisäksi teemme personoituja akustotauluja. Päätuotteena on akustotaulu ”Siluetti”, johon asiakas voi valita haluamansa kuvamaailman ja kankaan värin. Suosimme kierrätyskankaita, mutta voimme tehdä taulut myös asiakkaan itsensä valitsemasta kankaasta. Tauluissa kierrätysperiaate on muutenkin vahva, esimerkiksi akustolevyt pyritään hankkimaan ylijäämäeristä.

Kotiteatteriin tehty malli, pohjana 60*60*4 cm akustolevy.

Taulut maalataan käyttäen käsin leikattua sapluunaa ja/tai vapaalla kädellä. Akustotaulun taakse kiinnitetään levy, jonka ansiosta taulu on ripustettavissa seinälle – myös tauluhylly on toimiva vaihtoehto. Personoitujen akustotaulujen avulla kodin kaiut on mahdollista saada hallintaan ilman, että sisustustyyli kärsii.

Tutustu laajemmin mallistoon Facebook-sivullamme tai ota suoraan yhteyttä, niin suunnitellaan teidänlaisenne tuote.